torsdag 9 oktober 2014

Hej!
Det var ett tag sedan som jag skrev något beroende av att min kära hustru var svårt sjuk och som sedan slutade med hon avled i augusti..
Nu försöker jag  åter komma igång.


Vi har haft val som säkert alla har märkt. Det pågår diskussioner och förhandlingar ute i kommunerna om vem som skall styra. Det verkar bli dom mest egendomliga konstellationer. I VG--regionen blir det nu maktskifte. Vi får en borgerlig ledning tack vare att mp har bytt sida.


I rikspolitiken har vi fått en ny regering som blir beroende av andra partier. Antingen något av de borgerliga partierna eller Sverige demokraterna. Statsministern har deklarerat att något samarbete med SD blir det inte tal om.


Regeringsförklaringen var omfattande. Försöker man utläsa vad som berör oss pensionärer så lovas det skattesänkningar för dem med de lägsta pensionerna. Det gäller dom som har en inkomst upp till 120 000 kronor. De få en sänkning med 120 kronor i månaden. Detta naturligtvis om budgeten går igenom i riksdagen. Det är ett första steg i rätt riktning, men det räcker inte. Vi kan inte vänta till 2020 med den orättvisa beskattningen skall elimineras. Det måste gå fortare.


Att vinstintressena inom vård, skola och omsorg skall få mindre utrymme att härja är enligt mening utomordentligt bra. Dessa områden är inte en marknad. Vi är inte kunder vi är  medborgare. Det är en sak att bygga bilar och en helt annan sak att vårda sjuka, ta hand om våra barn eller ta hand om gamla i äldreomsorgen.


För oss gäller som jag ser det att fortsätta vårt arbete med skatterna, pensionerna, vård och omsorgsfrågorna. Vi skall arbeta vidare i Regionala pensionärsrådet, RPR ,i lokala pensionärsråden, LPR och i Kommunala Pensionärsråden, KPR. Vi lär inte bli utan arbete.


Nu skall föreningarna och Samorganisationerna påbörja arbetet med "Äldrebarometern". Det är distriktets socialpolitiska kommitté som ansvarar för arbetet. Vi skall granska situationen i kommunerna ur många aspekter. Det skall utmynna i att vi på kongressen 2015 utser bästa kommun.


Vi håller på med att förbereda det nya medlemssystemet som skall sjösättas i höst. Det kommer att kräva en utbildningsverksamhet så att föreningarna kan arbeta med det nya systemet.


Jag hoppa att det inte dröjer lika länge till nästa gång jag skriver på min blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar