tisdag 11 mars 2014

Nu tar vi kampen

Nu börjar kampen för ett rättvisare Sverige för oss pensionärer.Vi är ca 26 procent av valmanskåren och kan då göra skillnad i valet den 14 september. Detta borde politikerna på alla nivåer fundera över.Trots detta så finns inte våra frågor med på den politiska agendan. Inte hos något parti.

Vi har ett skattesystem som beskattar pensionärer högre än löntgare. Vi är för övrigt det enda land i Europa där pensionärer beskattas högre än löntagare. I dagens Aftonblad (11 mars) skriver Tomas Eneroth, v.orf. i Socialförsäkringsutskottet och ledamot i pensionsarbetsgruppen och Leif Jakobsson v. ordf. i Skatteutskottet: "Vi anser att det skall vara lika beskattning och har i våra budgetmotioner (socialdemokraternas) förslag som skulle minska klyftan i beskattning".

Låter bra, men så kommer det vanliga när det gäller oss pensionärer: "Det kommer att ta sin tid att helt ta bort klyftan i beskattning mellan pensionärer och yrkesverksamma".
Detta beror på att statsfinanserna är så dåliga p.g.a de skattesänkningar som alliansen genomfört.
Dessutom så måste arbetslösheten minska kraftigt.

Alltså, vänta er inte några förbättringar de närmaste åren om ni är pensionärer.

Som om detta inte vore nog.

Vi har ett pensionssystem som sedan länge har fallerat och lämnat det som det hela
var tänkt. En pensionärs hundralapp 2009 är idag värd 97 kronor och en löntagares hundralapp 2009 är idag värd 117 kronor.

Kort beskrivet så har vi två system som var för sig ökar klyftorna mellan pensionärer och yrkesverksamma, nämligen pensionssystemet och skattesystemet.

Nu kräver vi inom PRO svar från politikerna hur de tänker hantera dessa orättvisor som bara blir större och större. Vi vill ha svar innan valet.

Eller är det så att Ni politiker har räknat bort oss pensionörer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar